Bírálóknak és külső tagoknak

A Doktori Iskola nyilvános online eseményeinek belépési adadati elérhetőek az alábbi linken: https://infphd.unideb.hu/hu/online-esemenyek

 

A PhD hallgatók tanulmányaik során három alkalommal adnak számot tudásukról olyan bizottság előtt, melynek tagjai között külső bírálók és/vagy tagok is szerepelnek.

Ezek a komplex vizsga, az előzetes vita és a tényleges védés.

Információk a komplex vizsgával kapcsolatban

A komplex vizsga bizottságának tagjait a jelölt és a témavezető előzetes javaslatára a Doktori Iskola terjeszti fel a Természettudományi és Informatikai Doktori Tanácsnak (TDT). A bizottság tagjait informálisan a doktori iskola titkára, formálisan a TDT titkára kéri fel.

A komplex vizsgáról részletes információ érhető el a TDT doktori szabályzatának 13.§-ában (link). A komplex vizsga tárgyak elérhetőek az iskola honlapján (link).

A komplex vizsga iskola szintű szabályozásáról bővebb információ érhető el az Iskola szabályzatának 2.§ (6) pontjában (link).

Információk az előzetes vitával kapcsolatban

A PhD hallgatók által véglegesnek minősített dolgozatot a nyilvános vita előtt a jelöltnek előzetes vitá kell bemutatnia. Az előzetes vitával kapcsolatban a TDT doktori szabályzatának 17.§ (5) és (6) bekezdése foglalkozik (link).

Szintén a 17.§ foglalkozik a dolgozat formai előírásaival.

A jelölttől elvárt tudományos munkássággal kapcsolatban a szabályzat 15.§-a rendelkezik.Ezt konkretizálja a Doktori Iskola Minőségbiztosítási tervének 20-21 oldala (link).

Az előzetes vita szervezése a hallgató és témavezetőjének feladata, melyről folyamatosan tájékoztatja a programvezetőt és a DI vezetőjét. A vitára formális felkérés igény esetén érkezik, egyébként a DI titkára e-mail üzenetben tart kapcsolatot a bírálókkal és a tagokkal (ha vannak). A külső bíráló útiköltségét a DI fizeti. Ennek részleteiről az előzetes vita szervezésekor kap információt a külső bíráló.

 Információk a védéssel kapcsolatban

A doktori védésre azon hallgatók jelentkezhetnek, akik sikeres előzetes vitát tettek. A védéssel kapcsolatban a TDT szabályzat 18.§ az irányadó (link), továbbra is figyelembe véve az előzetes vitán hivatkozott korábbi paragrafusokat. A védésen résztvevő bírálók lehetnek azonosak az előzetes vitán felkértekkel. 

A nyilvános vita bizottságában való részvételre a TDT titkára kéri fel a tagokat. Az időpont szervezése a hallgató feladata.

Elérhetőségek

Általános információk

Felhívjuk az érkező vendégek figyelmét, hogy a Kassai úti Campus területén a parkolás fél óra után díjköteles. Behajtás a Laktanya utca felőli sorompós kapun keresztül lehetséges.

Megköszönve munkájukat kérjük, hogy bármilyen kérdés esetén forduljanak a DI titkárához a , vagy a címen.

 

Frissítés dátuma: 2020.07.27.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.